Filmworkshop voor filmhuizen. Nieuwe reeks!

Nieuwe reeks ingelast wegens grote belangstelling!

Filmworkshop in passieve zin
Bezoekers van een filmhuis zijn van oudsher filmliefhebbers. In passieve zin. Mensen die houden van een visueel sterk verteld verhaal. Die met liefde een ingewikkeld plot ontleden en doorgronden. Mensen die een van begin tot eind gespannen filmische spanningsboog kunnen waarderen. Als je voor deze filmliefhebbers een filmworkshop organiseert, zou je in eerste instantie vooral denken aan een workshop die ingaat op de achtergronden van de bestaande storytelling tools. Een workshop die de structuur van bekende films ontleedt. Een workshop die gaat over visualisering en over spanningsopbouw. Kortom, een workshop die gebaseerd is op het ‘Basisboek Scenarioschrijven’.
Van oudsher…

Filmworkshop in actieve zin
Een moderne bezoeker van een filmhuis, een moderne filmliefhebber, hoeft zich niet meer te beperken tot het genieten in passieve zin. Dankzij uitvindingen als de iPhone en de iPad is het maken van een film nu binnen ieders handbereik gekomen. Er is geen uitgebreide en kostbare apparatuur meer nodig om toch tot een bevredigend filmisch resultaat te komen. Een moderne filmworkshop voor bezoekers van een filmhuis hoort op deze ontwikkeling in te spelen.

Filmworkshop voor filmhuizen
Daarom ontwikkelden Françoise Mitterteiner en Joost Schrickx een filmworkshop voor filmhuizen die niet alleen ingaat op de passieve kant van het film genieten. Tijdens de workshop leren de deelnemers ook hoe je zélf met je iPhone of iPad een aantrekkelijk filmpje kunt schieten. Hoe je zélf een mooi kader kunt maken. Hoe je zélf een handeling overtuigend in beeld kunt brengen. Hoe je zélf losse beelden tot een filmisch geheel kunt monteren.

Filmhuis Bussum
Wegens grote belangstelling is er een nieuwe reeks van de workshop filmen met de iPhone ingelast op de maandagavonden van 16 oktober, 30 oktober, 6 november en 20 november. Prijs per deelnemer is € 100,-.  Het is niet mogelijk om aan een losse avond deel te nemen.

Aanmelden voor filmworkshop
Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan info@filmhuisbussum.nl. Onder vermelding van ‘Workshop Filmen met je iPhone’ met daarin uw naam en telefoonnummer. U krijgt dan vanzelf bericht over de betaalwijze en het ophalen van de toegangspas.