Zijn we eigenlijk wel goed bezig? Of zijn we gewoon gestoord?

Wie doet dat nou? 

Sinds een aantal jaar organiseren we nu verschillende filmworkshops, o.a. filmen en monteren met de smartphone en storytelling. De theorie die in deze workshops aan bod komt, hebben we in de loop der tijd uitgeschreven. Zo is een systematisch document ontstaan dat een veelheid aan onderwerpen minutieus en stap voor stap uitlegt. Zo gaat deze handleiding in op de bediening van de iPhone camera, zowel het fotografie– als het video-deel daarvan. Het document beschrijft de techniek van het filmen zoals de cameravoering, kadrering en compositie die je met de smartphone kunt maken. Ook wordt ingegaan op de storytelling tools waarmee een filmer ook daadwerkelijk een pakkende boodschap kan communiceren. Tenslotte gaat dit document in op de montage-mogelijkheden die de iPhone met de iMovie app biedt.

Deze uitgebreide handleiding hebben we tot nog toe gebruikt als hand-out om die aan het eind van een van onze workshops aan de deelnemers uit te reiken. Nu hebben we besloten een stap verder te gaan. Vanaf heden kan iedereen die dat maar wil de hand-out downloaden.

Gooien we daarmee nu niet onze eigen glazen in? Is deze hand-out niet dusdanig compleet en duidelijk dat we daarmee onze eigen workshops overbodig maken?

Wij persoonlijk denken van niet. Wij denken dat de toegevoegde waarde van onze intensieve workshops, de optimale afwisseling van theorie-overdracht, voorbeelden en oefeningen, de persoonlijke aandacht die iedere deelnemer krijgt, en de schat aan theoretische en praktische ervaring die trainers Françoise Mittertreiner en Joost Schrickx meebrengen, dusdanig groot is, dat deze workshop hoe dan ook de moeite waard blijven.

Maar is dat ook zo?

Probeer het zelf uit. Download nu onze hand-out voor filmen met de iPhone en storytelling.

Gratis en voor niets.

Waarschijnlijk zijn we inderdaad gewoon gestoord…….